Παραφινικής βάσης ορυκτέλαια

H Lubrication Engineers Inc, Texas, είναι η μοναδική Εταιρεία λιπαντικών στον κόσμο, που παράγει τα λιπαντικά της από 100% παραφινικής βάσης ορυκτέλαια.

Παράλληλα, μέσω της Almasol Corporation, θυγατρικής της κατά 100% εταιρείας, παρασκευάζει και εξελίσσει τα δικά της αποκλειστικής ιδιοκτησίας πρόσθετα, που χρησιμοποιεί μόνο στα δικά της λιπαντικά και που δεν θα βρεθούν σε κανένα άλλο λιπαντικό στον κόσμο.

Τα καλύτερα, υψηλότερης ποιότητος, ειδικά διυλισμένα, 100% παραφινικής βάσης ορυκτέλαια, χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των λιπαντικών της Lubrication Engineers, που είναι τα τελειότερα λιπαντικά εξαιρετικά υψηλής απόδοσης που παράγονται σήμερα στον κόσμο.

Παρ’ ότι τα λιπαντικά αυτά είναι ακριβά, κανένα άλλο λιπαντικό δεν μπορεί σήμερα να συγκριθεί σε απόδοση μαζί τους.


ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΦΙΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ?

Παρ’ όλο που η χημική σύνθεση του βασικού λαδιού διαφέρει από πηγή σε πηγή, η βιομηχανία λιπαντικών έχει θεσπίσει τρεις βασικές κατηγορίες, που στηρίζονται στα βασικά τους συστατικά:

1. Παραφινικής βάσης

2. Ναφθενικής βάσης

3. Mικτής βάσης – ένας συνδυασμός & των δύο

Είναι παγκόσμια αναγνωρισμένο ότι τα καλύτερα λιπαντικά παράγονται από τα παραφινικής βάσης ορυκτέλαια. Προσφέρουν ένα σημαντικό αριθμό πλεονεκτημάτων σε σχέση με τα ναφθενικής βάσης.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές, χρησιμοποιούν ναφθενικής βάσης ορυκτέλαια, για λόγους χαμηλότερου κόστους. Τα λάδια αυτά είναι φθηνά στην αγορά τους, ευκολότερα στην διύλιση και την επεξεργασία τους και είναι πολύ ευκολότερο (χαμηλότερο κόστος) να παραχθούν γράσα από αυτά.

Παρ’ όλα αυτά, δεν λιπαίνουν τα ρουλεμάν, τα γρανάζια, τους κινητήρες και άλλα κομμάτια εξοπλισμού, τόσο καλά όσο τα παραφινικής βάσης λάδια.

Όλα τα παραφινικής βάσης λάδια, δεν είναι ίδια !

Το πόσο καλά αποδίδει ένα παραφινικής βάσης ορυκτέλαιο, εξαρτάται από την πηγή όπου το βασικό λάδι έχει αντληθεί, τις συνθήκες επεξεργασίας και διύλισης και βέβαια τις ποσότητες και την ποιότητα των προσθέτων που χρησιμοποιούνται. Κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες επιδρά βέβαια και στο τελικό κόστος.

Η Lubrication Engineers δεν διαμορφώνει τις ενέργειες της με βάση αυτόν τον παράγοντα, έχοντας  σκοπό την χρησιμοποίηση του καλύτερου βασικού λαδιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Πολλοί κατασκευαστές λιπαντικών, αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν παραφινικής βάσης ορυκτέλαια. Όμως, συνήθως επιλέγουν έναν οικονομικότερο δρόμο στην αρχική τους επιλογή, καταλήγοντας έτσι σε λιπαντικά χαμηλότερης απόδοσης.

Η Lubrication Engineers, χρησιμοποιεί πρώτες ύλες μόνο από τις πετρελαιοπηγές της Κεντρικής Αμερικής:

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορα σημεία ανά τον κόσμο όπου αντλείται πετρέλαιο, (Μέση Ανατολή, Μεξικό, Βενεζουέλα, Αλάσκα, Βόρειος Θάλασσα), το βασικό λάδι προϊόν του πετρελαίου που αντλείται στην Κεντρική Αμερική είναι διεθνώς αναγνωρισμένο σαν το καλύτερο ποιοτικά, για να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή λιπαντικών. Οι περιοχές αυτές είναι το Texas, το Arkansas, η Louisiana και η Oklahoma.

H Lubrication Engineers, προχωρά ακόμη ένα βήμα: Εξ’ ορισμού, τα παραφινικής βάσης ορυκτέλαια περιέχουν ένα μικρό αριθμό ναφθενικών και αρωματικών ακόρεστων υδρογονανθράκων. Οι αρωματικοί υδρογονάνθρακες, μπορούν να προκαλέσουν σκλήρυνση των εξαρτημάτων στεγανοποίησης, όπως τσιμουχών, φλαντζών και σωλήνων (κολάρων), με αποτέλεσμα την απώλεια της ευκαμψίας τους και βέβαια το σπάσιμό τους.

Τόσο οι αρωματικοί όσο και οι ναφθενικοί υδρογονάνθρακες, μειώνουν την αντίσταση του λιπαντικού στην οξείδωση και αυξάνουν την αστάθεια (evaporation rate).

Η Lubrication Engineers, προχωρά ακόμη ένα βήμα στην επεξεργασία του βασικού λαδιού, αφαιρώντας έτσι τα «ανεπιθύμητα», σε αντίθεση με τους άλλους κατασκευαστές λιπαντικών. Επιπρόσθετα, κάθε παρτίδα βασικού λαδιού που εισέρχεται στο εργοστάσιο, υποβάλλεται σε εξειδικευμένους ελέγχους, με σκοπό την εξακρίβωση ότι πληρεί τις εξαιρετικά υψηλές προδιαγραφές ποιότητας της Εταιρείας, όπου και εξακριβώνεται και η πλήρης απουσία των ανεπιθύμητων υδρογονανθράκων.

Τα λιπαντικά της Lubrication Engineers περιέχουν μόνο 100% παραφινικής βάσης ορυκτέλαια – γιατί η φιλοσοφία της LE είναι η παραγωγή των καλύτερων λιπαντικών, σε ποιότητα και σε απόδοση, που παράγονται σήμερα στον κόσμο. Άλλες Εταιρείες που αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν παραφινικής βάσης ορυκτέλαια, δεν μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο.


ΤΑ ΠΑΡΑΦΙΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ:

Τα παραφινικής βάσης ορυκτέλαια, σε συνδυασμό με τα πρόσθετα βήματα που ακολουθούνται από την LE, έχουν χημική σύνθεση σχεδόν όμοια με αυτήν των συνθετικών λιπαντικών (PAO), άλλα σαφέστατα καλύτερη απόδοση με ιδιαίτερα αποτελέσματα στην:

  • Εξαιρετική αντίσταση στην οξείδωση
  • Πολύ χαμηλή μεταβλητότητα του ιξώδους
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Ελαχιστοποίηση των επικαθήσεων και της λάσπης

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η LE έχει
αναγνωριστεί παγκόσμια ώς ηγέτης στα λιπαντικά.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΙΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΩΝ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΟΦΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΠΑΝΣΗ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ Καλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λιγότερες αλλαγές λιπαντικού, μειωμένες επικαθίσεις ανθρακώσεων, λάσπης κλπ, και μείωση της πιθανότητας αύξησης του ιξώδους, σαν αποτέλεσμα της οξείδωσης.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ΤΟΥ FILM ΛΙΠΑΝΣΗΣ Μικρότερη φθορά των προστατευόμενων μερών, μειωμένες τριβές, λιγότερη κατανάλωση ενεργείας.
ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΙΞΩΔΟΥΣ Περισσότερη προστασία από το λιπαντικό σε μεγαλύτερες κλίμακες θερμοκρασιών – λεπταίνει λιγότερο στις υψηλές θερμοκρασίες και χοντραίνει λιγότερο στις χαμηλές.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των υλικών στεγανοποίησης (τσιμούχες – φλάντζες – σωλήνες), λιγότερες διαρροές από αυτά.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ Καλύτερος διαχωρισμός με το νερό και αντίσταση στην γαλακτοματοποίηση.